مقاله انواع دکل

دسته بندي : مباحث رشته ها » مقاله و تحقیق

دانلود ورد با موضوع مقاله انواع دکل دارای 19 صفحه و با فرمت .doc و قابل ویرایش و آماده برای ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس می باشد.

 

تعداد صفحه : 19 صفحه
فرمت فایل: ورد .doc و قابل ویرایش
آماده برای : ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس

 

قسمتی از متن نمونه:



فهرست:
دکلهای دریایی
دکل حفاری
انواع دكل‌هاي حفاري
نگاهی اجمالی به دکل و انواع آن












دکلهای دریایی
با توجه به مرز گسترده‌ آبی در کشور و حضور فراوان منابع نفت و گاز در اعماق این آبها، ارائه تکنولوژی برتر جهت اکتشاف، حفاری و بهره‌برداری از این میادین از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین با اشراف بر این مسأله که چندی دیگر عمر این منابع فسیلی رو به پایان میرسد، تلاش در جهت تولید این منابع توسط تکنولوژی به روز و مؤثر را بیش از پیش حائز اهمیت میکند. دکل‌های حفاری دریایی از جمله اولین تجهیزات لازم جهت رسیدن به این هدف میباشند. این در حالی است که این دکل‌ها و اصول اولیه کاربرد آنها به صورت پایه‌ای در صنعت نفت شناخته شده نمیباشند. دکل‌های حفاری دریایی بسته به عمق آب، شرایط آب و هوایی و نوع حفاری (اکتشافی یا توسعه‌ای) در دو گروه تقسیم میشوند: 1- دکل‌هایی که به نحوی روی کف دریا قرار داده میشود (bottom support Rigs) که خود به سه دسته Fixed Jack up، submersible، platform تقسیم میشوند. 2- دکل‌هایی که روی آب شناورند (Floating rigs) که در 2 نوع Drill ship، Semisubmersible یافت میشوند. هم اکنون با توجه به عمیق و مواج بودن دریای خزر نیاز به دکل‌های Floating و بیشتر از نوع semisubmersible دیده میشود. این در حالی است که در خلیج فارس و دریای عمان به علت کم عمق و آرام بودن آب، دکل‌های support bottom کافی است. افزایش رو به رشد فعالیت‌ شرکتهای ساخت تجهیزات دریایی داخلی و کمبود دکل‌های حفاری دریایی زمینه را برای رشد این صنعت به صورت پویاتر و توسط نیروی داخلی بیش از پیش نشان میدهد.
دکل حفاری
امروزه در صنعت نفت، صنعت حفاري حرف اول را مي‌زند و ملاك قدرت شركت‌هاي نفتي محسوب مي شود.
   حفاري به 2 روش انجام مي‌شود:
   1- حفاري دوراني (rotational drilling)
   2- حفاري ضربه‌اي (Cable tool drilling)
   امروزه حفاري ضربه‌اي كاربرد زيادي ندارد و تقريبا تمامي چاه‌ها به روش حفاري دوراني (rotational drilling) حفر مي‌شوند.در اين مقاله به توضيح روش دکلها و حفاری های دوراني  و تكنولوژي‌هاي مختلف آن مي پردازيم
      حفاري ضربه‌اي
   سيستم هاي مختلف دكل حفاري:
      در حفاري به روش دوراني، دكل شامل بخش‌هاي مختلفي است كه هر يك از آن‌ها نيز خود از اجزاي ديگري تشكيل شده است. اين قسمت‌ها شامل:
     1- سيستم دوراني (Rotational system)
   2- سيستم تعليق (Hoisting)
   3- سيستم گردش گل (Circulation system)
   4- قسمت‌ تامين كننده انرژي (Power system)
   5- قسمت‌ ايمني
   6- ديده‌باني Monitoring
      I- سيستم دوراني:
   اين سيستم بر دو نوع است يك روش دوراني استفاده از دستگاه topdrive است و روش ديگر به وسيله دستگاه‌ ميزگردان (rotary table) است اجزاء سيستم دوراني عبارتند از: (از بالا به پايين)
   1- Kelly
   يك لوله استوانه‌اي شكل است كه مقطع آن مربع يا شش ضلعي منتظم است. اين لوله ويژه‌ي روش حفاري با ميزگردان است و در روش topdrive از آن استفاده نمي‌شود.
   2- ميزگردان (Rotary Table)
    چرخشKelly bushing كه روي ميز گردان قرار دارد باعث چرخش kelly مي‌شود و با چرخش kelly، لوله‌هاي حفاري و در نتيجه مته شروع به چرخش مي‌كند. البته در روش Topdrive بجاي ميزگردان از topdrive استفاده مي‌شود.

دسته بندی: مباحث رشته ها » مقاله و تحقیق

تعداد مشاهده: 2993 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 19

حجم فایل:323 کیلوبایت

 قیمت: 57,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    دانلود ورد با موضوع مقاله انواع دکل دارای 19 صفحه و با فرمت .doc و قابل ویرایش و آماده برای ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس می باشد

    تعداد صفحه : 19 صفحه

    فرمت فایل: ورد .doc و قابل ویرایش

    آماده برای : ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس